Intrebari & raspunsuri

• Cat de dureroasa este epilarea definitiva?

Impulsul aplicat este (in functie de regiunea corpului asupra caruia a fost aplicat) insesizabil sau cel mult poate fi perceput ca o usoara strangere.

• Cum functioneaza metoda ELOS?

Impulsurile aplicate la suprafata pielii patrund in adancime atingand temperatura necesara distrugerii foliculului pilos. Temperatura este mentinuta pe intreaga perioada de 200 ms necesare distrugerii acestuia cu ajutorul radiofrecventei, ceea ce are avantajul ca impulsul luminos pulsat poate fi oprit. Astfel distrugerea radacinii parului se face intr-un mod nedureros si foarte eficient. Aparatura folosita are o siguranta maxima prin racirea permanenta a suprafetei pielii prin intermediul aplicatorului si prin masurarea permanenta a impedantei pielii la fiecare ms.

• Pot aparea efecte secundare?

Energia aplicata prin metoda ELOS® este folosita de mai multi ani si in clinici specializate, dovedindu-se a fi una dintre cele mai sigure metode existente la ora actuala. Metoda ELOSO are avantajul unic de a putea distruge radacina parului cu o cantitate mica de energie luminoasa si mentinerea temperaturii necesare prin intermediul radiofrecventei. Reactia firului de par si a pielii poate fi diferita la energia luminoasa. in foarte putine cazuri pot aparea īnrosiri la suprafata pielii, care insa dispar dupa cīteva ore. De aceea va rugam ca inainte de oricare sedinta sa ne informati asupra starii d-voastra: luati medicamente, suferiti de anumite alergii sau ati fost expus razelor solare?

• La cine poate fi aplicata epilarea definitiva cu metoda ELOS?

Aparatura folosita pentru epilarea definitiva cu metoda ELOS® asigura posibilitatea ajustarii energiei aplicate īn functie de tipul pielii si culoarea parului. Se poate trata efectiv orice culoare a parului, de la negru la blond, īn anumite cazuri chiar si parul carunt, precum si toate tipurile de piele alb pina la negru).

• Se poate obtine o epilare definitiva doar cu o singura sedinta?

Avind in vedere ca terapia are succes doar atunci cīnd firul de par se afla īn faza de crestere, iar cresterea parului nu are loc simultan īn toate papilele dermale, numarul de sedinte poate sa difere. De regula este nevoie de min. 5-6 sedinte, aceasta īnsa poate diferi in functie de tipul de par, culoare si individ.

• In ce ritm trebuie efectuate terapiile?

Terapia trebuie sa urmareasca fazele de crestere a parului, avīnd īn vedere ca distrugerea radacinii nu se poate face decīt atunci cīnd firul de par se afla īn faza anagena. De regula terapia se repeta la 4-6 saptamīni īn zona fetei, 6-12 saptamīni īn zona torsului, 10-16 saptamini īn zona picioarelor. Deoarece la fiecare persoana firul de par are o anumita perioada de crestere este recomandat ca perioada de terapie sa fie stabilita individual.

• Cum creste firul de par?

Ciclul de crestere a parului este format din: faza anagena, faza catagena si faza telogena. Firul de par care poate fi distrus trebuie sa se atle in faza anagena pentru ca energia aplicata sa poata fi transmisa la radacina. in faza de crestere activa (faza anagena) firul de par are legatura cu foliculul pilos si este vizibil la suprafata pielii, ceea ce asigura conductibilitatea energiei la radacina parului si distrugerea acestuia.

• Care regiuni ale corpului se pot trata?

Epilarea definitiva se poate efectua īn orice zona a corpului, de ex: mustata, pometii, barbia, bratele, axilele, zona intima, picioarele, abdomenul, spatele.

• Ce inseamna "epilare definitiva cu metoda ELOS"?

ELOS = Electro-Optical Synergy, energia combinata īntre un impuls luminos pulsat si radiofrecventa. Prin metoda ELOS® parul nedorit este īnlaturat definitiv īntr-un mod rapid, sigur, nedureros si eficient. Foliculul pilos este distrus īntr-un mod selectiv, ceea ce īnseamna ca din acesta nu va mai creste par.